Wat is goed voor je om te eten als je ziek bent?

Je wilt het liefst niet ziek zijn, maar als je het bent, wil je natuurlijk dat je zo snel mogelijk weer beter wordt. Door te blijven eten is uiteraard op zichzelf al goed, maar wat kan je nu het beste eten als je ziek bent? Je leest het in deze blog.

Kippensoep

Eiwitten, vitaminen en mineralen: alles wat goed voor je is, zit erin. ‘Het wondermiddeltje onder de voedingswaren’ zorgt ervoor dat alle bacteriën uit je lichaam worden verdreven. Vooral als je griep of koorts hebt is kippensoep goed voor je, het helpt onder andere tegen een fikse hoest en neusslijmvlies te verminderen. Je knapt er gegarandeerd van op!

Avocado

Het is onze favoriete vrucht, zowel bij ziekte als bij geen ziekte. De avocado bevat een heleboel vitamines, mineralen en gezonde vetten. Daarnaast helpt de vrucht bij bevordering van het immuunsysteem en vermindering van ontstekingen. Voordeel aan de avocado, is dat hij makkelijk te kauwen is door de zachte structuur, wat erg fijn is als je ziek bent!

Zalm

Vis is sowieso goed voor je om te eten, maar helemaal als je je niet zo lekker voelt! Ten eerste krijg je heel veel vitamine D binnen, een vitamine die we normaal gesproken veel binnen krijgen door de zon. Dit is dus erg goed voor je zodra je de hele dag binnen zit. Bovendien is zalm een etenswaar vol met eiwitten! Goed om te eten als je ziek bent, dus.

Banaan

Het staat zo goed als vast dat fruit eten zeer goed is tegen ziekte. Een banaan wordt vooral aanbevolen als je last hebt van diarree of als je misselijk bent. Bananen zijn, net als avocado’s, makkelijk te eten is doordat het fruit zacht is van structuur. Daarnaast valt het licht op de maag, terwijl je wél velen calorieën en voedingsstoffen binnenkrijgt. Bananen is dus zeker een aanrader!

Knoflook

Deze stinkende plant helpt je met zowel een verstopte neus als keelpijn. Knoflook bevat antioxidanten die helpen om het immuunsysteem te beschermen tegen verkoudheden en acne. Velen beweren dat door knoflook te eten, je griep of koorts zelfs voorkomt! Niet voor niks dat het wordt aangeraden veel knoflook te eten als je ziek bent, dus.