Wat doet appelazijn met je lichaam?

Appelazijn een wondermiddel? Ja! Wij zijn ervan overtuigd! Niet alleen is appelazijn erg goed voor je darmflora, maar het doet ook wonderen voor mensen met een huidaandoening zoals acne of eczeem. Ben je benieuwd wat precies de voordelen zijn van het gebruik van appelazijn? Lees dan vooral verder!

Geschiedenis

Al vroeg in de geschiedenis werd appelazijn erg geliefd. De Grieken gebruikte dit middel om bijvoorbeeld voeding te conserveren. Daarnaast werd het ook gebruikt als medicijn tegen verkoudheid of om een wond mee schoon te maken. Al snel werd er ook ontdekt dat appelazijn een zuiverende werking heeft voor je huid, haar en lichaam. Sindsdien is appelazijn bijna niet meer weg te denken in het leven van vele mensen!

Wat is appelazijn precies?

Appelazijn ook wel appelcider of appelciderazijn genoemd, is het sap dat wordt gewonnen uit geperste appels. Wanneer het sap gaat gisten, worden de suikers omgezet in alcohol. Hierdoor ontstaat er wijn. Door er lucht bij te laten, wordt de alcohol van de wijn omgezet in zuur. Doordat het product 100% natuurlijk is, kent het vele voordelen, maar wat zijn precies de voordelen?

Voordelen

  • Afvallen

Wanneer je appelazijn mixt met water en dit iedere dag drinkt zal dit leiden tot gewichtsverlies, vermindering van de tailleomtrek en vermindering van vet in je lichaam. Dit komt omdat appelazijn er voor zorgt dat je sneller verzadigd bent. 

  • Huid & haar

Door appelazijn te mixen met water en vervolgens aan te brengen op je huid, worden plekjes/vlekjes zichtbaar verminderd. Appelazijn is dus erg fijn voor mensen die last hebben van een acne gevoelige huid. Daarnaast wordt het ook aangeraden om appelazijn als haar conditioner te gebruiken. Het helpt je haar glanzend te maken en het geeft net wat meer volume. 

  • Bestrijdt bacteriën

Uit verschillende onderzoeken is naar voren gekomen dat appelazijn de groei van van bacteriën zoals E. coli kan tegengaan. Daarnaast heeft de bacteriedodende werking ook effect op ons lichaamsgeur. Dus heb je snel last van ongewenste geurtjes? Dan is appelazijn misschien wel jouw oplossing!

  • Verbetert de darmflora

Door het innemen van appelazijn, kunnen maag of darmproblemen op verschillende manieren verholpen worden door zijn antibacteriële werking. Ook brandend maagzuur kan verholpen worden met appelazijn.

Ben je benieuwd wat nog meer de voordelen zijn van appelazijn? Ga dan langs je dichtstbijzijnde supermarkt en koop een fles appelazijn! Let op: meng appelazijn altijd met water en ga er verantwoord mee om!