Waarom is water drinken zo belangrijk?

Genoeg water drinken is niet alleen belangrijk bij warm weer. Genoeg water drinken is heel het jaar door belangrijk. Veel mensen hebben moeite met het drinken van water. Sommige mensen denken zelfs dat het overbodig is, maar water is absoluut essentieel om ons lichaam gezond te houden. Dat zijn ongeveer 6 tot 8 glazen water per dag. Nee, vier kopjes thee en een paar kopjes koffie per dag is niet genoeg.

Water is essentieel

We bestaan ​​voor ongeveer 70% uit water. Deze vloeistof is essentieel voor het functioneren van onze vitale organen en zorgt ervoor dat het bloed blijft stromen. Door te weinig water te drinken, werken onze hersenen zelfs niet meer goed. Te weinig water leidt snel tot energieverlies, maar het risico is groter. Een verminderde nierfunctie kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van uitdroging en hoofdpijn, duizeligheid en misselijkheid kunnen ook het gevolg zijn van uitdroging. In ernstigere gevallen kan een zwakke of snelle pols of droge mond, of krampen, verwarring of zelfs bewustzijnsverlies optreden. Ouderen met een slechte gezondheid lopen overigens nog meer risico op uitdroging dan anderen. De kans op blaasontstekingen en trombose zijn aanwezig en ook bedlegerige patiënten lopen risico op doorligwonden.

Vast moment

Het kan helpen om op vaste tijden van de dag een kleine hoeveelheid drankjes te drinken. Zo is het gemakkelijk om een ​​glas water te drinken tijdens het tandenpoetsen. Het is net als het nemen van medicijnen, het drinken van een kopje koffie bij elke maaltijd, wat eigenlijk gemakkelijk te begrijpen is.

Tip om vaker water te gaan drinken

Het kan helpen door bepaalde smaken toe te voegen om vaker water te drinken. Zo kun je bijvoorbeeld sinaasappel, citroen, limoen, aardbeien, komkommer, munt of wat basilicumblaadjes toevoegen aan je water.