Waarom een klein portie noten goed voor je is

Amandelen, cashewnoten, hazelnoten wie kent ze niet? Over de hele wereld worden noten erg geliefd. Noten werden eerst vooral geliefd omdat ze erg lekker zijn, maar tegenwoordig zijn er genoeg andere redenen te bedenken waarom je noten zou moet eten. Het is namelijk super goed voor je huid en gezondheid. Ben jij benieuwd naar de voordelen? Lees dan gauw verder!

Waarom zijn noten goed voor je?

Noten hebben vele voordelen. Ze hebben namelijk gezonde vetten die essentieel zijn voor je gezondheid. Ze helpen bijvoorbeeld je cholesterol in balans te houden en/of te verlagen. Daarnaast krijg je een verzadigd gevoel wanneer je een portie noten eet. Ze zitten bovendien vol met mineralen, zink, antioxidanten en vitamines die voor een gezonde en soepele spijsvertering zorgen. Tenslotte krijg je een energieboost van noten. Ben je dus vaak moe en futloos? Dan kan een handje noten voor wonderen zorgen. Wist je dat vegetariërs die geen vlees eten, noten eten om toch aan vitamine B12 te komen? Noten zijn dus erg goed voor je!

Zijn alle noten goed voor je?

Betekent dit dat alle noten goed voor je zijn? Nee, helaas zijn niet alle noten goed voor je. Denk bijvoorbeeld aan suikerpinda’s en pepernoten, deze bevatten veel suikers en koolhydraten en zijn dus absoluut niet goed voor je. Bij goede noten kun je al vaak aan walnoten, amandelen, pistachenoten en kastanje denken. Deze noten behoren tot de gezondste snacks. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je onbewerkte, ongezouten en ongebrande noten eet, want alleen dan zijn ze ook echt gezond!

Hoeveel is goed voor je?

De aanbevolen hoeveelheid is één handje per dag, oftewel ongeveer 25 gram per dag. Tuurlijk is het niet erg om af en toe iets minder of meer te eten, maar onthoud dat noten veel vetten en calorieën bevatten. Daarnaast kan het voor mensen met acne al snel zorgen voor puistjes omdat ze teveel vetten binnen krijgen. Houdt dus altijd rekening met de hoeveelheid, want voordat je het weet kan het nadelig voor je gezondheid en huid werken! 

Wat is jouw favoriete soort noten?