Voordelen van cranberry

Cranberry’s, je komt ze in steeds meer gerechten en producten tegen. Tegenwoordig vallen ze zelfs onder de categorie superfoods. Dit is niet voor niets, want deze vrucht heeft vele voordelen voor het menselijk lichaam. Ze zijn rijk aan verschillende vitamines en mineralen. Bovendien zijn deze kleine vruchtjes vol van smaak!

Welke vitamines en mineralen?

Dat cranberry’s  rijk zijn aan vitamines en mineralen is algemeen bekend, maar met welke vitamines en mineralen hebben wij te maken? Cranberry’s  zijn rijk aan vitamine C, E, B1, B2,B5,B6, B1 en vitamine K. Al deze vitamines zorgen voor herstel en groei van een betere weerstand. Daarnaast bevatten cranberry’s veel ijzer, calcium, magnesium en zink. Deze zorgen ervoor dat onze hersenen, botten en zenuwstelsel goed functioneren.

Wat doen cranberry’s met ons lichaam?

Cranberry’s doen een hoop met ons lichaam. Wanneer je cranberry’s opneemt in je eetpatroon en ze dus ook regelmatig eet, zal dit zich uiten in een betere weerstand en immuunsysteem. Daarnaast zijn cranberry’s erg ontstekingsremmend doordat ze rijk zijn aan antioxidanten. Vooral voor mensen die regelmatig een blaasontsteking hebben, worden cranberry’s geadviseerd. Bovendien werkt het huidverbeterend. Voor mensen die lijden aan acne, eczeem en psoriasis kan het nog eens een wondermiddel zijn. Doordat cranberry’s de gifstoffen uit het bloed halen, blijft je huid langer jong en gezond. Tenslotte helpt het bij het verlagen van het cholesterolgehalte. Zo is de kans op hart- en vaatziekten dus ook kleiner.

Hoe eet je cranberry’s?

Cranberry’s heb je in alle varianten. Van natuurlijke vrucht tot capsules en sappen. Je kunt ze dus als vrucht verwerken in bijvoorbeeld salades of andere gerechten. Hou je toch niet zo van de zure smaak? Dan kun je nog altijd cranberry pillen halen. Door deze dagelijks te slikken, zul je op korte termijn al een verbetering zien. Zowel fysiek als mentaal ga je je er beter door voelen. Tenslotte kun je de sap ervan kopen en iedere dag een glas drinken!