gezond-tijdens-vakantie

Hoe kom je niet aan tijdens vakantie?

Voor veel mensen is het best lastig om niet aan te komen tijdens je vakantie. Je eet vaak buiten de deur, drinkt meer alcohol en gaat minder sporten. Dat is natuurlijk niet echt bevorderlijk voor je dieet. Voor je het weet kom je kilo’s zwaarder terug van vakantie en past je kleding zelfs niet meer. Maar zo hoeft het zeker niet altijd te gaan! Als je deze tips volgt blijf je de hele vakantie op gewicht en daardoor voel je je ook nog eens extra goed omdat je lekker in je vel zit. Lees snel verder voor de tips!

Eet vers en lokaal

Ga je naar een land waar veel vers wordt bereid? Dan heb je het makkelijk. Vermijd dan wel de toeristische boulevards met pizza, friet en pasta. Ga wel op zoek naar authentieke plaatsen met puur en vers eten. Dit is ook nog eens leuk om te doen en zeker gezond. Misschien ontdek je wel een super gezonde maaltijd die je thuis na kunt maken. Als je zelf kookt tijdens vakantie, ga dan opzoek naar lokale markten met verse producten. Zo maak je heel makkelijk een lekkere en gezonde maaltijd.

Ontbijt zo gezond mogelijk

Zorg dat je zo gezond mogelijk ontbijt. Vaak heb je hier zelf nog het meeste invloed op. Het is verleidelijk om croissants met jam te gaan eten, maar dit haalt wel je energie voor de rest van de dag weg. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een gezonde start van de dag ervoor zorgt dat je gemotiveerd bent om de rest van de dag ook gezond te eten. Eet daarom niet elke ochtend broodjes en kijk in plaats daarvan of je bijvoorbeeld rijstwafels of yoghurt kunt eten. Als je een keuken hebt kun je van thuis bijvoorbeeld ook havermout mee nemen.

Zorg voor gezonde snacks

Probeer als je onderweg bent steeds wat gezonde snacks bij je te hebben. Neem bijvoorbeeld een gekookt ei mee en een zakje ongebrande noten. Zo kun je als je onderweg honger hebt gewoon even iets nemen zonder er spijt van te hebben.

Vermijd pizza, croissants en stokbrood

Probeer als lunch zo veel mogelijk gevulde salades te eten en vermijd zeker alles wat van deeg gemaakt is. Die zorgen namelijk voor pieken in je bloedsuikerspiegel en je wordt er ten slotte sloom van waardoor je later weer meer zin krijgt in suikers. Vrijwel overal kun je tegenwoordig gewoon een lekkere salade pakken. Het helpt je fit te blijven en veel meer uit je vakantie te halen. Ook kun je kiezen voor vis of gerechten met veel groenten als dat zo uit komt.

Drink veel water

Zorg dat je de hele dag door goed gehydrateerd blijft. Begin je dag met minimaal een groot glas water en drink er ook een voor elke maaltijd. Wacht op de dag zo lang mogelijk met het drinken van alcohol, dat neemt namelijk je energie weg. Vermijd ook frisdranken, fruitsappen en energiedrankjes. Daar wordt je zeker niet slanker van.

Blijf in beweging

Neem je sportspullen mee en blijf tijdens je vakantie in beweging. Het lijkt misschien niet de leukste activiteit als je op vakantie bent, maar hoe lekker is het om je dag te beginnen met een rondje hardlopen of een goede workout. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen het rustiger aan te pakken en een lekkere strandwandeling te maken of een rondje te fietsen. Zo verbrand je zonder het door te hebben heel wat calorieën.