Het enige échte superfood

Tegenwoordig is er een hype over eten dat gekroond wordt tot ‘’superfood’’, zoals chiazaad en avocado’s. Maar er is maar een écht superfood: De kiwi. Veel mensen merken de kiwi niet snel op, en geven hem niet de aandacht die hij verdient. Maar hier zijn een paar redenen waarom de kiwi de kroon verdient als het om superfoods gaat.

Feiten over de kiwi

De kiwi komt oorspronkelijk uit China, maar nieuw-Zeeland heeft in de jaren ‘60 de kiwi ‘’overgenomen’’, en nu komen bijna 80% van alle kiwi’s uit nieuw-Zeeland. De kiwi groeit snel en er zijn er daarom altijd genoeg van. In het goeie seizoen zijn kiwi’s daarom ook bijna altijd goedkoop, vooral omdat er niet veel mensen kiwi’s eten.

In kiwi’s zitten de meeste vitamines van alle stukken fruit. In één enkele kiwi zitten net zo veel vitamines als in 2! sinaasappels. De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van de meeste vitamines die in fruit zitten, zitten in één kiwi. Daarom moet het gezegde veranderd worden: eet elke dag twee stuks fruit, of één kiwi!

Kiwi’s bevatten heel erg veel vezels, en zijn daarom goed voor de spijsvertering. Vezels zitten niet in heel veel soorten eten maar zijn wel belangrijk voor je.

Kiwi’s zijn ook erg handig op te eten en nemen niet veel ruimte in in je tas/zak. Je hebt in elke tas of jaszak wel plaats voor een kiwi en een lepel. Als de kiwi rijp genoeg is hoef je bijna geen moeite te doen om hem uit te lepelen. Als je geen afval wil kun je de schil ook opeten, vaak wordt dat niet gedaan maar het is zeker mogelijk.

In kiwi’s zitten bijna geen calorieën, waardoor ze altijd in je dieet passen. Elke kiwi bevat 79 calorieën, wat betekent dat je er ruim 200 zou kunnen eten, en dan nog onder de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid calorieën blijft.