het beste dieet

Het beste dieet

Je kent het gevoel vast wel. Je spreekt met jezelf af vanaf morgen op dieet te gaan. Dan kom je op het werk en heeft je favoriete collega taart meegenomen, of je beste vriend vraagt of je ´s avonds een borrel wilt doen in het café om de hoek. In de meeste gevallen stel je het diëten dan weer uit. De volgende dag komen er weer verleidingen op je pad waardoor je het weer uitgesteld. Je kunt natuurlijk ook een tussenweg nemen. Daarom geven we in dit artikel tips voor het beste dieet.

Eet vooral planten

Groenten zijn je beste vriend, onthoud dat goed. Probeer daarom zo veel mogelijk groente en planten te eten. Schep ´s avonds eens wat meer groente op dan vlees of andere bijgerechten. Je zult zien dat je je door deze kleine verandering al snel een stuk gezonder zult voelen.

Slaap genoeg

Hoe meer je slaapt, hoe minder tijd je hebt om te eten. Maar dat is niet echt een wetenschappelijk onderbouwd advies. Wat uit onderzoek is gebleken is dat je van weinig slaap stress krijgt en daardoor ga je eerder ongezond eten. Zorg er daarom voor dat je elke nacht minimaal 10 uur slaapt. Bovendien heb je dan ook minder de neiging om een late night snack te pakken. Redenen genoeg dus om genoeg nachtrust te nemen.

Drink alleen maar water

Ieder dieet werkt. En dat komt door de restricties die zorgen voor het beperken van calorieën. Dus glutenvrij, detoxen, eiwitrijk en koolhydraatarm werken allemaal. Je legt jezelf beperkingen op waardoor je minder eet. Dit is natuurlijk top, maar niet echt ontspannen. Het waterdieet is dan de juiste oplossing. Je drinkt dan lekker veel water. Het werkt super goed en is ook nog eens goedkoop en gemakkelijk.

Ontbijt (niet)

Je ontbijt is niet altijd de belangrijkste maaltijd van de dag. Dat is namelijk voor iedereen verschillend. En we hoeven ook niet zo moeilijk te doen en per se dingen belangrijk of onbelangrijk te maken. Deze discussie kan daarom gewoon gesloten worden. Ontbijt als je er zin in hebt. Ontbijt niet als je daar geen zin in hebt. En onthoudt ook dat elke eerste maaltijd van de dag eigenlijk je ontbijt is.

Eet niet als je in beweging bent

Als je jezelf aan het verplaatsen bent, eet dan niet. Want dat is niet echt zinvol. Je hebt geen eten nodig in de trein, in de auto of op de fiets. Stilzittend eten maakt je bewuster. En als je ook nog eens samen met iemand eet, is dat gezelliger en maak je waarschijnlijk betere keuzes. Tenzij je samen elkaars zwaktes in stand houdt en het altijd op een frituren en zuipen zet. Dan natuurlijk niet.