dieetbrug ongezond eten

‘Gezond’ eten dat eigenlijk niet gezond is

We hebben allemaal wel eens een moment waarop we plotseling bedenken gezond te gaan eten. Je haalt allemaal eten in huis waarvan jij denkt dat het gezond is. Maar zijn deze producten eigenlijk wel zo gezond als iedereen denkt? In dit artikel zetten we alle gezonde producten op een rijtje die eigenlijk niet zo gezond zijn als jij denkt.

 1. Yoghurt met muesli

Je ochtend starten met een bakje yoghurt met muesli is toch ontzettend gezond. Uh, nee. Muesli uit de supermarkt bevat vaak heel veel suiker. En dat niet alleen, ook vet is vaak goed vertegenwoordigd in de muesli. Verder zit er heel weinig voedingswaardes, vitamine en mineralen in. Daar heb je dus eigenlijk helemaal niks aan. Je kunt beter je bakje yoghurt op smaak brengen met wat noten en fruit, zoals appel of banaan. Dat is nog veel lekkerder ook.

2. Sushi

Geen zorgen, niet alle sushi is slecht. Vooral de sushi waar saus aan toe is gevoegd is niet heel gezond. Verder is het altijd verstandig om zoveel mogelijk voor rauwe vis te kiezen in plaats van de gefrituurde dingetjes. Maar ach, zondigen mag ook soms, toch?

3. Brood

Tarwe en meergranenbrood klinkt zo gezond, maar helaas, dat valt behoorlijk tegen. Dat brood wordt namelijk vaak gemaakt van bewerkte granen, dus helemaal niet de granen die verbouwd worden op het land, maar bewerkt spul. Daardoor krijg je niet alleen de volledige voedingswaarde van de hele granen, maar je kunt er zelfs buikpijn van krijgen. Plus door dit brood kan zorgen voor een piek in je bloedsuikerspiegel en dat betekent dat je daarna ook weer een enorme dip krijgt. Je energie keldert naar beneden en daardoor voel je je moe en futloos. Je hoeft je dagelijkse boterham niet direct gedag te zeggen, maar afwisselen met muesli of speltbrood is een goed begin.

4. Kant en klare salade

Alles wat kant en klaar is, is niet gezond. Ookal gaat het om een salade. Want al kijk je op de ingrediëntenlijst van de verpakking zie je dat er meestal heel veel zout en calorieën in zit. En dan hebben we het nog niet eens over de vleeswaren, kaas, spek, croutons en dressing in de salade. En zeg nou eens eerlijk, zoveel moeite kost het toch niet om een salade in elkaar te flansen?

5. Citroensap en cranberrysap

Puur sap van cranberry en citroen is veel te zuur om te drinken. Dat kunnen je tanden en smaakpapillen echt niet aan. Om het toch drinkbaar te maken dit er heel veel suiker in en zoetstoffen bij. Het alternatief? Ga op zoek naar concentraat, puur sap van citroen of cranberry wat je flink verdunt met water.