Dieetbrug-Hoge-Bloeddruk-Groente

Deze vijf groenten helpen de bloeddruk te verlagen

Hoge bloeddruk is een aandoening waarbij de druk van het bloed tegen de wanden van de anderen hoger is dan die zou moeten zijn. Een hoge bloeddruk is een van de meest voorkomend ziekten ter wereld. Volgens recent onderzoek heeft 1,13 miljard van de mensen op de hele wereld er last van. Diëten en een gezonde levensstijl zijn belangrijk bij het managen van de bloeddruk. Voeding met een hoog gehalte aan natrium, geraffineerde olie en transvetten zijn niet aan te raden. Mensen worden geadviseerd groenten en fruit te eten die rijk zijn aan vezels en anti oxidanten. Volgens experts zijn groente en bladgroenten dan ook ideaal voor patiënten met een hoge bloeddruk. Er zitten namelijk veel vitaminen en mineralen in die kunnen helpen de druk in de bloedvaten te verlagen. De groenten die hieronder staan zijn hierbij de beste keuzen. Lees dus snel verder als jij erachter wil komen welke groenten je helpen de bloeddruk te verlagen.

Spinazie

Spinazie is een geweldige bron van kalium. Kalium helpt de effecten van natrium in het lichaam te neutraliseren. Ook helpt het de nieren een teveel aan natrium af te voeren. Daarnaast bevat spinazie hartvriendelijke voedingsstoffen als foliumzuur, magnesium en luteïne. Dit voorkomt de verdikking van de wanden van de vaten en dit vermindert weer het risico op beroertes en een te hoge bloeddruk.

Selderij

Dit product met weinig calorieën is een uitstekende toevoeging aan het hoge bloeddruk dieet. Selderij is een goede bron van coumarine, waardoor de bloeddruk verlaagt en vocht gebalanceerd wordt en van antistollingsmiddelen die het risico op bloedklonters en beroerte verminderen en stress-hormonale niveaus verlagen.

Kool

Deze groenten kan aan stoofschotels toegevoegd worden, geroerbakt worden of in sappen geblend worden. Kool is dan ook een veelzijdige groenten die een plaats in elk dieet zou moeten hebben. Een van de vele redenen is de bloeddruk. 100 gram kool bevat 179 gram kalium. Zorg er wel voor dat je voor bereiding de kool goed wast.

Sla

Sla is heel gezond voor je hart en bloedvaten. Het kan in salades verwerkt worden en het kan ook op je brood. Een goed idee is om taco’s te vervangen door slabladeren. Eigenlijk bestaan sla enkel uit gezonde voedingsstoffen. Daarnaast zit er veel water in waardoor het eigenlijk nooit mis kan gaan met de toevoeging aan elk dieet.

Boerenkool

Met de voedingswaarden van boerenkool is het een favoriet product in de wereld van de gezondheid en voeding geworden. 350 gram kalium per 100 gram kool is dan ook een goede toevoeging. Het is rijk aan vriendelijke voedingsstoffen en antioxidanten. Boerenkool kan daarom zeker niet in dit rijtje vergeten worden.