De vijf geheimen van gember

Gember valt onder één van de krachtigste en gezondste kruiden ter wereld. Naast dat gember gewoonweg erg lekker en vol van smaak is, zit er ook een genezende werking in. Een klein beetje gember doet al wonderen voor je lichaam. Ben je ook benieuwd? Lees dan hier de vijf geheimen van gember.


Ontstekingsremmend

Gember werkt ontstekingsremmend en heeft een antibacteriële werking. Gember onderdrukt namelijk het zogenaamde enzym ‘cyclo-oxygenase’. Dit enzym is de boosdoener van alle ontstekingen in je lichaam. Door iedere dag een kop gemberthee te drinken, kun je uiteindelijk afrekenen met alle ontstekingen in je lichaam.

Goed voor je spijsvertering

Heb jij vaak een opgeblazen gevoel of regelmatig last van brandend maagzuur. Probeer dan eens gember te consumeren. Gember brengt je stofwisseling op gang. Dit is niet alleen effectief voor mensen die willen afvallen, maar ook voor mensen die regelmatig maag of darmklachten hebben. Daarnaast is het dé oplossing tegen misselijkheid.

Booster voor je immuunsysteem

Gember bevat vitamine C. Dit is niet alleen goed voor je huid, haar en nagels, maar ook voor je immuunsysteem. Daarnaast is het ook nog eens goed voor je cognitieve vermogen. Bij het innemen van gember maken je hersenen dopamine aan. Dit stofje geeft je niet alleen een gelukkig gevoel, maar het helpt je ook bij het concentreren. Bovendien zou gember een wondermiddel moeten zijn voor mensen die astma of andere allergische reacties zoals hooikoorts hebben.

Antioxidanten bron

Doordat gember veel antioxidanten bevat, beschermt het je lichaam tegen bepaalde ziektes. Daarnaast geeft het je huid een mooie glow. De antioxidanten in de gemberwortel zorgen ervoor dat bepaalde giftige stoffen in je lichaam worden afgebroken en zich niet verder verspreiden over andere delen van je lichaam. Tenslotte stimuleert het gebruik van gember de bloedsomloop wat uiteindelijk resulteert in een betere afvoer van afvalstoffen.