5x producten voor een gezond lichaam

Je lichaam gezond houden en beschermen tegen schadelijke stoffen is erg belangrijk. Natuurlijk weet iedereen dat bewegen en gezond eten erg effectief is om je lichaam goed te laten functioneren, maar wat zijn dan ook echt producten die wonderen doen voor je lichaam? Ben jij benieuwd? Lees dan gauw verder.

– Bonen en linzen

Bonen en linzen zijn bronnen van vezels, eiwitten en van vitamine B. Heb je vaak last van een opgeblazen gevoel of heb je het gevoel dat je darmen niet goed hun werk doen? Dan kunnen bonen en linzen nog eens wonderen doen. Ze zijn namelijk hartstikke goed voor je damen. Het is wel belangrijk dat je met kleine porties begint.

– Bananen

Bananen zitten boordevol prebiotische vezels. Maar wat zijn prebiotische vezels? Prebiotische vezels voeden goede bacteriën. Dit is belangrijk voor een goede spijsvertering. Bovendien bevatten bananen veel antioxidanten! Tenslotte bevatten bananen aminozuur. Aminozuur stimuleert de aanmaak van serotine. Dit stofje kun je vergelijken met het stofje dopamine. Je gaat je er namelijk goed van voelen. 

– Zuurkool

Ook zuurkool zit boordevol prebiotische vezels. Wist je dat zuurkool bijvoorbeeld ook vroegtijdige veroudering tegen gaat? Bovendien krijg je een sterk immuunsysteem en een goed werkende spijsverteringssysteem. Tenslotte bevat ook zuurkool serotine. Voel je je dus niet goed of heb je erg veel stress? Eet dan een portie zuurkool. Binnen no-time voel je je weer gegarandeerd goed!

– Kurkuma

Kurkuma werkt ontstekingsremmend. Het schijnt een van de meest anti-inflammatoire stoffen van de wereld te hebben. Zeg dus maar dag tegen ontstekingsremmende medicijnen! Daarnaast werkt het preventief tegen de ziekte van alzheimer. Tenslotte is kurkuma ideaal voor mensen met huidaandoeningen zoals acne en eczeem

– Water

Je blijft het maar van iedereen horen, maar ook wij blijven het herhalen. Drink voldoende water! Het is aan te raden om minimaal 1,5 liter water te drinken. Vooral warm tot heet water is erg goed voor je lichaam. Dit spoelt namelijk de schadelijke stoffen uit je lichaam en brengt je darmen tot rust. Daarnaast stimuleert het het watergehalte in het lichaam te balanceren.