3 tips om je kind gezonder te laten eten

Iedereen kent het wel, je kinderen die hun bord niet leeg willen eten omdat er sperziebonen op liggen en vervolgens wel willen snoepen. Ieder huishouden heeft er wel eens last van dus u bent echt niet de enige. Het proces van je kind goede eetgewoontes aan te leren is lastig en heeft tijd nodig. Om het iets makkelijker te maken leest u hieronder 3 tips om uw kind gezonder te laten eten. 

Geef het goede voorbeeld

Kinderen kopiëren graag het gedrag van hun ouders. Dit doen ze dus ook met het eetgedrag van hun ouders. Als ouder is het dus erg belangrijk om het goede voorbeeld te geven op het gebied van voeding. Laat zien dat je als ouder gezond ontbijt en altijd je groentes opeet tijdens het avondeten. Dit zal je kind meer stimuleren om dit gedrag na te doen en dus gezonder te gaan eten.

Haast je niet, smaakpapillen moeten zich nog ontwikkelen

Wees vooral niet gerust als uw kind niet direct alles lust. De smaakpapillen van kinderen zijn nog erg in ontwikkeling in hun jonge jaren. Vooral bij jonge kinderen is dit het geval. De eerste fruit- en groentehapjes worden ook vaak niet lekker gevonden door jonge kinderen. 10 fruit- en groentehapjes later kan dit al een heel ander geval zijn omdat de smaakpapillen al verder ontwikkeld zijn. Oordeel dus zeker niet te snel over uw kind en geef het even de tijd. 

Laat je kinderen altijd proeven

Nieuwe dingen proeven is altijd eng. Dit geldt voor kinderen maar ook nog vaak voor volwassenen. Om over deze barrière heen te komen is er een simpele oplossing. Spreek met uw kind af dat ze hun voedsel altijd moeten proeven. Hoe vies ze het er ook uit vinden zien laat ze altijd 1 hapje proeven. De kans is groot dat veel van de dingen die ze proeven verrassend lekker worden gevonden. Ook helpt het bij de ontwikkeling van de smaakpapillen.