3 tips om gezonder te eten

Bijna iedereen wil gezonder eten en leven maar dit is soms erg lastig. Dit komt doordat ongezond eten vaak erg lekker is en daarnaast is het soms ook nog erg moeilijk om te bepalen welk eten nu precies ongezond is. Zelf vond ik het erg lastig om gezonder te gaan eten maar door deze tips te volgen lukte het mij toch om een stuk gezonder te eten.

1. Minder suiker

In bijna alle producten zit tegenwoordig suiker hierdoor consumeert ons lichaam veel te veelsuiker. Dit is niet goed voor je dus het is slim om suiker te vermijden wanneer dit kan. Zoals je waarschijnlijk al verwachtte is het dus niet slim om naast je normale eten nog snoep en koek eten. Maar behalve dit is het dus ook belangrijk om op de suikers in normale producten te letten. Probeer bijvoorbeeld minder pakjes en zakjes te kopen. Hier zitten vaak naast smaakversterkers ook veel suikers in. Het is slim op eten compleet zelf te maken want dan weet je precies hoeveel je er van alles in doet.

2. Gevarieerder eten

Er is erg veel lekker eten en het is slim om daar ook gebruik van te maken. Het is namelijk het beste voor je lichaam wanneer je gevarieerd eet. Probeer de ene dag aardappelen te eten en de andere dag bijvoorbeeld rijst. Door veel af te wisselen krijgt je lichaam elke dag iets anders binnen en dit is goed voor je maag. Daarnaast is het ook slim om het eten goed over de dag te verdelen. Als je bijvoorbeeld een dag erg zwaar luncht kun je beter een lichte avondmaaltijd eten.

3. Water drinken

Door veel frisdranken en kant en klare sappen uit je eetpatroon te zetten zet je de eerste stap naar gezonder eten. Door het drinken van water kom je voller te zitten en hierdoor wordt je eetlust minder. In water zit verder bijna niets. Dus door water te drinken krijg je veel minder suikers en andere toegevoegde stoffen binnen die je gezondheid kunnen belemmeren.